Szárnyak és paták - Mesekönyv az Egy Csepp Figyelem Alapítványtól

Támogatók:

  

Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

Ajánlások

  Erős Antónia
az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

„A cukorbetegség nem a szárnyalásról szól, inkább valamiféle szárnyszegettségről – legalábbis egy átlagos felnőtt szemében. Egy gyerek soha nem érzi magát »szárnyszegettnek«, csak akkor, ha mások ezt éreztetik vele, mint ahogyan egy gyerek nem lát különbséget cukorbeteg és nem cukorbeteg között.

Glu soha nem gondolkodna azon, hogy megtehet valamit vagy sem, egyszerűen megteszi csak azért, mert ilyenek a gyerekek. Hagyjuk őket szárnyalni, és ha kell, segítsünk nekik a felhők fölé is repülni.„

  Finy Petra
író, a Szárnyak és paták szerzője

"Sok segítő mesekönyvet írtam már, de ez most különösen közel áll a szívemhez. Reménykedem benne, hogy a történetemmel egy picit sikerül eloszlatni a cukorbetegséggel kapcsolatos félelmeket és tévhiteket.

Ezért kérek mindenkit, olvassa olyan sok szeretettel és jó szándékkal ezt a könyvet, ahogyan én írtam."

  Herbszt László
grafikus, a Szárnyak és paták illusztrátora

Ma már mindenki közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatba kerül a cukorbetegséggel. Igazán nemes feladat létrehozni egy olyan könyvet, ami már gyermekkorban felkészít erre a találkozásra.

Megtisztelő, hogy rajzaimmal segíthettem ennek az üzenetnek a célbaérését.

  Vekerdy Tamás
pszichológus, író
 
„Akár van szárnyad, akár nincs, akár kell neked inzulin, akár nem - nem ez az, ami számít. Hanem mi? Hogy... Ha elolvasod ezt a könyvet, megtudod. De két szót azért mondhatok: barátság és bátorság. És: tudj nevetni!”
  Prof. Dr. Madácsy László
az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem, I. Gyermekklinika ny. egyetemi tanára, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségi tagja

"A mese a gyermekek kenyere, és ezt a kenyeret még a cukorbetegek is méricskélés nélkül fogyaszthatják. Öröm, hogy kapnak egy ilyen, igazán róluk és nekik szóló mesekönyvet!"
  Mundruczó Kornél
Proton Színház

"Miért fontos nekünk az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal való együttműködés? Mert különbözőek vagyunk és különböző eszközökkel kommunikálunk, de a célunk közös: egy igazságosabb és élhetőbb világ."

 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról