Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

Sajtóanyagok

Háziverseny: a győztes a Máktorta sültszilva mousse-szal

2012. 12. 17.

A “Máktorta sültszilva mousse-szal”, Puszta Laura kreációja nyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Háziversenyét, amelyre olyan tortákkal nevezhettek a hobbiszakácsok, lelkes cukrászok és házikukták, amelyek csak egészséges alapanyagokat tartalmaznak és beleférnek akár egy cukorbeteg diétába is.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kihirdette a “Magyarország Cukormentes Tortája” Háziverseny győztesét. A versenyt a Puszta Laura nyerte, aki egy máktortát sütött sültszilva mousse-szal. “Olyan édességet szerettem volna választani, amiben nincs liszt, és gyümölcsös. Márpedig ha gyümölcs, legyen idénygyümölcs. Fontos volt, hogy olyan összetevőket használjak, amelyek kifejezetten jó hatással vannak a vércukorszintre” - mondta Puszta Laura. - “Ráadásul közeledve az ünnepekhez mi idézhetne karácsonyibb hangulatot, mint a mák, ami szintén jótékony hatással bír a szervezetre.” Mautner Zsófia, a Háziverseny zsűrielnöke, a Chili & Vanília gasztroblog szerzője hozzátette: “A mák és a szilva kombinációja klasszikus, de ebben a tortában ez a két íz az üdeség és az izgalmas fűszerhasználat miatt különösen harmonikusan érvényesült.”

A háziverseny célja a legfinomabb egészséges torta megtalálása volt, amely tartósítószer, finomított cukor és fehér liszt nélkül készül. Az ajánlott alapanyagok listáját az alapítvány dietetikusa állította össze. A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhattak. A versenyzők nem használhatnak répacukrot, nádcukrot, illetve mézet sem.

A zsűri tagjai Mautner Zsófia mellett Varga Margit, a Zazzie cukrászda cukrásza és Turcsák Katalin dietetikus voltak. A verseny győztese egy KitchenAid álló mixert nyert, amelyet a Kitchenaidbolt.hu ajánlott fel. A nevezés díjtalan volt.

A Máktorta sültszilva mousse-szal receptje blogunkon, a Cukkerbergen!

Az Erős Antónia nevével fémjelzett Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő nonprofit szervezetei közé tartozik. Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: ők nem fogyaszthatnak cukorral készült édességet. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerekkel és finomított fehér liszttel készüljön.

A Háziverseny a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyhez kapcsolódik, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 nyarán hirdette meg először.

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról