Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

Kedves Látogató!

Bízom benne, hogy találkozott már az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal egy-egy ingyenes szűrésünkön, az Egy Csepp Világnapon, a Cseppont Patikák valamelyikében vagy a médiában, és hallott arról, miért küzdünk 2005 óta. 

Íme, a legfontosabb eredményeink:

  • Patikai vércukorszintmérés 2005 óta, amelyben bárki jelképes összegért megméretettetheti saját vércukorszintjét a sárga matricával megjelölt 500 patikában. A programban 2008 óta vérnyomás- és koleszterinmérés is szerepel. Kétszer egy évben, ősszel és tavasszal a Cseppont Patikákban különféle kedvezmények is várják a látogatókat a Cseppont Patikahéten.
  • Cseppont Patika-kereső, amelyet azért hoztunk létre, hogy Ön könnyebben megtalálja különféle szűréseink helyszínét.
  • 2012-től a korábbi Egy Csepp Teszt (ECSET) szűrőprogramot az Egyszer Élünk Körút váltotta fel: májustól októberig végigjárjuk a különféle egészség- és gasztrofesztiválokat, valamint családi napokta, hogy ott és akkor kínáljunk lehetőséget az egészség ellenőrzésére, amikor minden a jókedvről és a szórakozásról szól.
  • 2006 óta minden évben a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére megrendezzük az Egy Csepp Világnapot, amelyre több ezer látogatót várunk a SYMA Rendezvényközpontba. A rendezvényen ingyenes szűrésekkel, családi és szórakoztató programokkal, koncertekkel, egészségpiaccal, Magyarország Cukormentes Tortája- kóstolással, gyerekprogramokkal várunk mindenkit.
  • Megannyi rendezvény és egészségnap, amelyen több ezer ember mérette meg vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét; a programot a jövőben is folytatjuk! Az ingyenes mérések és tanácsadások helyszíne és időpontja az "Ingyenes mérések" link alatt található.
  • 2012 óta az Alapítvány minden évben gasztroszakértők segítségével kiválasztja a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét. A programot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével hoztuk létre.
  • 2013-ban a Kolibri Kiadóval közösen megjelentettünk egy mesekönyvet Szárnyak és paták címmel, 5 éven felüli gyermekeknek. A történet egyik szereplője, Glu, cukorbeteg. Történetén keresztül érthetőbbé és jobban átélhetőbbé válik, mit jelent gyermekkorban a diabétesz. A könyvvel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden gyerekes családhoz szólni szeretne, mivel az 1-es típusú cukorbetegség sajnos egyre több kisgyermeket érint. A könyv célja segíteni a tévhitek eloszlatását, a diszkrimináció csökkentését és az elfogadást a másság iránt.
  • 2013-ban új programot indítottunk pedagógusok számára Belevalók néven: fél napos, ingyenes továbbképzést, amelyen felkészítjük a nevelőket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra.
  • Közösségi marketing kampány, amely nem csak a vércukormérés fontosságára, de a cukorbetegség szövődményeire, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének fontosságára és az egészséges életmódra is felhívja a figyelmet. Azt valljuk: "Egyszer élünk!" - azaz: éljük életünket örömmel, egészséggel és odafigyeléssel. Látogasson el az alapítvány Facebook oldalára, és a Cukkerberg blogra!

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. További 750 ezer ember küzd szénhidrát-anyagcsere zavarral, ami a cukorbetegség előszobája. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények a korai felismeréssel részben elkerülhetők.

Tegyen Ön is azért, hogy családja, barátai megelőzzék a 2-es típusú cukorbetegséget, vagy ha érintettek, mielőbb orvoshoz forduljanak. Mérje meg saját vércukrát legalább évente egyszer, vagy méresse meg a patikákban, továbbá ingyenes méréseinken, és erre hívja fel környezete figyelmét is!

Éljen egészségesen, kövesse tanácsainkat, és előzze meg az életmóddal is befolyásolható diabéteszt!

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

Erős Antónia,

az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról