Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

Se fehér liszt, se hozzáadott cukor, se mesterséges adalékanyag, se tartósítószer.
Egy recept. Egy torta. Egy cukrászat.
Ez a Magyarország Cukormentes Tortája verseny.
Egy torta mindenkinek, mert az egészség fontos.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyről

2012-től minden évben megméretik kreativitásukat és szaktudásukat a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben a cukrászok.

Az első években Pataki János, az ipartestület egykori elnöke a kezdeményezés lelkes híveként mentorálta a versenyt, mely az ő váratlan halála után is tovább fejlődik, és minden évben egyre szinvonalasabbá válik.

 Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyen a cél nem csupán modern és egészséges receptek, valamint új technológiák bevezetése a magyar cukrászatokba, hanem a figyelem felhívása az egészséges életmód fontosságára. 2015-től a verseny nyílt lett: nem csak ipartestületi tagok jelentkezhetnek, hanem bármely cukrászda és vendéglátó egység. 

A tortákhoz a hozzávalókat  minden évben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistájáról választhatják a cukrászok, a győztes tortát a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium is bevizsgálta. Az elmúlt 5 év pedig bizonyította, hogy fehér liszt, hozzáadott cukor, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül is lehet mennyei süteményeket készíteni! Az Almatorta egressel 2012-ben Zila László cukrászmester nevét dicsérte. 2013-ban a Ribizlihabos-almás rétegessel Nándori László tette magasra a mércét a szakmabeliek számára, 2014-ben szintén ő nyerte a versenyt a Csokis kaland kreációval. 2015-ben pedig egy egészen különleges édesség lett a legjobb: a Barackos buboréktorta. A 2016-os év legjobbjának az Áfonya hercegnő tortáját választotta a zsűri. Egy újszerű, üde megjelenésű torta lett a 2017-es verseny legjobbja, mely a Pöttyös Panni fentázia nevet kapta. 2018-ban Nándori László Három kívánság tortája bizonyult a legjobbnak.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által szervezett verseny győztes tortáját minden évben július végén, augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először a finomságot, a Magyar Ízek Utcájában. Ezt követően pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A győztesek:

2018-ban: Nándori László cukrászmester: Három kívánság/Nándori Cukrászda
2017-ben:Varga Margit: Pöttyös Panni/ Zazzi Cukrászda
2016-ban:Pechtol Zsolt: Áfonya hercegnő tortája/ Tortavár Cukrászda
2015-ben Vaslóczki Orsolya: Barackos buboréktorta/Horváth Cukrászda
2014-ben Nándori László cukrászmester: Csokis kaland/Nándori Cukrászda
2013-ban Nándori László cukrászmester: Ribizlihabos-almás réteges/Nándori Cukrászda
2012-ben Zila László cukrászmester: Almatorta egressel /Zila Cukrászda

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról