Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

A Magyarország Cukormentes Tortája 2020 - verseny nevezési időszaka lejárt a cukrászoknak, de a Magyaroszág Cukormentes Tortája háziversenyre a hobbicukrászok még jelentkezhetnek itt!

Köszönjük a beküldött pályamunkákat!

Terveink szerint a versenyt mindenképpen megtartjuk idén is!

 

Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz, ők nem ehetnek hozzáadott cukorral készült édességeket. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny azonban nem csak a cukorbetegeknek kínál alternatívát, hanem azoknak is, akik szeretik az édességet, de fontos számukra, hogy amit esznek, ne cukorral és finomított fehér liszttel készüljön.

A program célja még a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségének erősítése, valamint új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák bevezetése a cukrászatokba.

A verseny nyílt, olyan cukrászok is pályázhatnak, akik nem ipartestületi tagok. A nyertes torta lesz a 2020. évi Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese, amelyet elsőként augusztus 20-án kóstolhat meg a nagyközönség.

Pályázni minden évben csak olyan tortával lehet, amely megfelel a vonatkozó rendeletben szereplő, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kategóriának. hogy egy édesség ennek megfelel-e, azt a program dietetikusa bírálja el a beküldött recept alapján, a győztes tortát pedig független élelmiszerlaboratóriumban vizsgálják be. A győztes és további döntős torták készítői díjazásban részesülnek. 

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról

A NAV tájékoztatása az SZJA 1% adományozásról