Magyarország Cukormentes Tortája

Cukkerberg BLOG
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány blogja
Sztorik, tapasztalatok, kutatások, érdekességek - minden a cukorbetegségről.

 

 

Nyert a Paprikás csokitorta!

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából és olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló Háziversenyét. Nevezni csak fehér cukor- ,fehér liszt- és adalékanyag mentes süteményekkel lehetett.

Megvan a 2013-as "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny győztes süteménye: Andrássy Katalin mesterműve, az Édes-nemes csokoládétorta! A nyertes ezzel elkápráztatta a Háziverseny zsűrijét, Mautner Zsófi gasztrobloggert (zsűrielnököt), Varga Margitot, a Zazzi cukrászda mestercukrászát és Szűcs Zsuzsannát, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusát. 100 g torta kalóriatartalma 126 Kcal, szénhidrátértéke pedig 17g. A csokimousse torta receptje - a többi kilenc döntős sütemény receptjével együtt - a következő hetekben sorban kerül majd fel az Alapítvány blogjára, a Cukkerbergre.

A Háziversenyt - amely a “Magyarország Cukormentes Tortája” program része - az Alapítvány azért hirdette meg, hogy megtalálja a legfinomabb és legegészségesebb, otthon készült tortát, amely fehér liszt és finomított cukor nélkül készül, kalória- és szénhidrátszegény, tehát egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető. A versenyre csaknem 50 nevezés érkezett - ebből a zsűri tizet választott ki, amelyeket "élőben" kellett prezentálniuk a lelkes hobbicukrászoknak szeptember 4-én az Academy Golf Budapest golfklubban.

A győztes - Andrássy Katalin - egy padlizsánlila KitchenAid Artisan konyhai gépet vihetett haza, a Duisberg Kft. felajánlásából. "A legkreatívabb receptért" Szász Kingának a kakukkfüves baracktortájáért a Pötyi édesítőszercsalád egy Pötyi-csomag különdíjat ajánlott fel, a Háziverseny harmadik helyezettje, Czakó Mariann a Szedres zabkása tortáért pedig egy Dcont TREND vércukormérőt kapott a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. felajánlásából.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziversenyt. Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa állította össze. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral és fehér liszttel készüljön.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" profi cukrászoknak szóló versenyét augusztusban a Ribizlihabos-almás réteges nyerte, a Nándori Cukrászda különlegessége. A győztest Magyarország Tortájával együtt hirdették ki az Országházban. A versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdette meg 2012-ben először. A verseny az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Wessling Hungary Kft., független élelmiszervizsgáló laboratórium szakmai támogatását élvezi. A Ribizlihabos-almás réteges az ország számos cukrászdájában kapható.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" Háziverseny főtámogatója:

Támogatói:

           

Kapcsolat

Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 57.
Telefon/ Fax: +36 1 202 0103
E-mail: diabetes@egycseppfigyelem.hu

Adószám:
18255858-2-43

Számlaszám: 14100244-76647749-01000003
Számlavezető intézmény neve: Sberbank Magyarország Zrt.

Rendelkező nyilatkozat az adó 1%-áról